Wie ben ik?

Ik ben Barbara Croonen.

In 1956 geboren in Oldenzaal. Ik heb vier kinderen. Mijn oudste zoon is bij zijn geboorte overleden. Inmiddels zijn mijn kinderen al lang het huis uit en woon ik alweer ruim 40 jaar in Nijmegen.

Ik werk graag met mensen. Door het contact met de ander word ik geïnspireerd. In het verleden werkte ik als docent, masseur, verkoopster, activiteitenbegeleidster, coördinator. Ook heb ik al jaren ervaring in het begeleiden van mensen in de laatste fase van hun leven.

Tijdens mijn studie werkte ik in het Hospice Bethlehem van Nijmegen. Hier heb ik alle facetten die zich bij het sterven aandienen meegemaakt.  Ook werk ik als vrijwilliger bij de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ). VPTZ Nederland is de koepelorganisatie voor organisaties in de vrijwilligers palliatieve terminale zorg. Deze zorg wordt thuis, in hospices en in zorginstellingen geboden, overdag, ’s avonds en ’s nachts.

 

Studies en ervaringen

Ik heb de volgende studies gevolgd:

Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de HAN (Hoge School Arnhem Nijmegen).
Stervensbegeleiding (Post-HBO-opleiding aan de Hoge School van Geestes Wetenschappen te Utrecht (HGU).

Intuïtie en Mediumschap en Tranceopleiding bij het Levenscollege in Den Haag.

 

Motivatie

In 2015 heb ik de Uilvlinder opgericht. Door mijn werk ik het Hospice en ook bij de Palliatieve terminale zorg heb ik ervaren dat de hulp van buitenaf vaak (te) laat wordt ingeschakeld. Soms zijn de mantelzorgers al (bijna) overbelast, waardoor er minder aandacht en ruimte is voor het proces waarin u zich bevindt. Juist door in een vroeg stadium met u in contact te komen kunnen er in rust en samenspraak met u allerlei zaken met u geregeld worden.

Zowel in de persoonlijke ondersteuning, als zakelijk. Hierdoor kan er meer ruimte en tijd voor elkaar ontstaan, ruimte om te rouwen, maar ook om te genieten van deze intense tijd samen. Niet wachten op de dood, maar het koesteren van de mooie momenten in deze laatste fase.

U kunt mij natuurlijk op elk moment in uw traject om ondersteuning vragen.

 

  De uil is mijn krachtdier en staat voor Wijsheid
  De Vlinder symboliseert het proces van transformatie.
  Bij het sterven van de mens ontstijgt de ziel
  haar stoffelijk omhulsel, zoals een vlinder haar pop.

  Graag een persoonlijk gesprek?

  Neemt u gerust contact op om kennis te maken