Mantelzorger

Mantelzorg is onbetaalde en vaak langdurige zorg voor zieke/ stervende familieleden of vrienden. Dit kan verzorging zijn of hulp bij dagelijkse activiteiten. 

Vaak rol je er “gewoon” in en noem je jezelf niet zo. Je gaat in de doe-stand staan als je naaste ziek wordt en gaat sterven. Maar ook jij zit in een rouwproces, je naaste gaat het leven loslaten en jij moet je naaste loslaten en dan weer door in het leven. Vaak kun je hier samen goed over praten, maar soms ook niet en dan is het fijn dat er een “vertrouwde” vreemde  is waar je terecht kunt.  

Praten

Sinds 2013 werk ik als stervensbegeleider en waak ik in de terminale fase bij mensen thuis. Ik heb veelt ervaring in gespreksvoering en over de laatste fase van het leven, doordat ik in veel verschillende situaties ben geweest. 

Voel je vrij om met mij een afspraak te maken als je vragen hebt of als je gewoon is vrijuit met iemand wil praten. 

Massage

Goed voor jezelf zorgen in deze intensieve tijd is erg belangrijk. Wil je er voor je naaste voor 100% kunnen zijn, dan mag je jezelf niet vergeten. Wat deze periode o.a. zo zwaar maakt dat je niet weet hoe lang het gaat duren. Vaak willen mensen graag thuis sterven en dat kan soms alleen als de mantelzorger het kan volhouden. 

Bij mij kun je een ontspanningsmassage krijgen, even een momentje voor jezelf. Uit het hoofd en terug in je lichaam. Een energie boost, aandacht helemaal voor jou, zodat je weer verder kunt. 

Creatief

Ik ben altijd creatief met mijn handen bezig en merk dat ik op deze manier emoties kan uiten, duidelijkheid kan krijgen en kan opruimen. Alle denkbare creatieve materialen heb ik huis. (nou ja bijna 🙂 ). Ik geef persoonlijke sessies van 3 uur. Als je liever niet praat maar je wel wil uiten, kan dit een mooie invalshoek zijn. (Ook voor de stervende kan dit een mooie mogelijkheid zijn om zich te uiten.) In het gesprek vooraf krijgen we samen duidelijk wat het thema is, ik laat intuïtief bovenkomen hoe we dat doen, en altijd in overleg met jou gaan we aan de gang. Het gaat om het proces van het werkstuk, wat daar gebeurt, dus niet hoe mooi een werkstuk wordt. Het is elke keer weer een verrassing. 

    Mantelzorger kan ik je helpen?

    Neem gerust contact op.